WebPush Windows ve Android Yeni Sürüm Değişiklikleri

Chrome yeni sürümünde WebPush işlemini Windows Notification Center üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Bu nedenle yeni windows sürümlerinde 3:2 olan büyük imaj oranı 2:1’e çekildi. Ayrıca Android cihazlarda yeni sürümde (8.1 ve üstü sürümlerde) 3:2 imaj oranını 3:1’e çekti. Dolayısıyla yeni yapı ile birlikte 600px X 400px olarak kullanılan görsel boyutunda da bazı değişiklikler oluştu.

Yeni versiyon ile birlikte aşağıdaki değişiklikler gerçekleşti :

  1.  Büyük imaj oranı Windows cihazlarda 2:1 ‘e, Android cihazlarda ise 3:1’e çekildi.
  2. Windows cihazlarda eğer WebPush üzerinde bir Action Button tanımlanmaz ise WebPush 6 saniye sonra otomatik olarak ekrandan kayboluyor, Action button var ise kullanıcı WebPush’a tıklayana kadar ya da kapatana kadar WebPush ekranda kalıyor.

Kullanım oranlarını incelediğimizde eski versiyon kullanımının hala yaygın olduğu görülmekte. Bu nedenle 600px X 400px imaj gönderimine devam ederek Üst ve Alt bölümdeki 100 pixel’lik alana önemli mesaj konulmaması gerekiyor. Bu sayede en yüksek kapsama oranı yakalanabilmektedir.

En fazla görünürlüğü ve tıklama oranlarını yakalamak için WebPush gönderiminde aşağıdaki adımlar takip edilmelidir :

  1. TTL (Time to Live) parametresi uzun bir değer olarak girilmelidir. Örneğin haftada bir WebPush gönderimi yapıyorsanız TTL parametresini 1 hafta olarak girebilirsiniz. Eğer günlük olarak aynı saatlerde WebPush gönderimi yapıyorsanız TTL parametresini 24 Saat olarak girebilirsiniz. Örneğin 2 saat geçerli bir indirim kampanyanız ya da etkinliğiniz var ise TTL parametresini 2 saat tanımlayabilirsiniz. Bu sayede TTL parametresine tanımladığınız süre kadar WebPush tarayıcıya ulaşmadıysa tekrar gönderim denemesi yapılmaz.
  2. Hero Image (Büyük İmaj) boyutu için 600px X 400px lik imaj tanımlayarak alt ve üst alanlardaki 100px’lik bölüme önemli bir mesaj koymayın. Büyük Imaj destekleyen tüm browserlarda 600px genişlik görünür ancak yükseklik olarak 100px – 300px aralığı tüm browserlarda görünmektedir.
  3. WebPush’un Başlık ve içerik alanının uzunluğu kısıtlı olduğundan ve bu uzunluk her cihaza göre farklılık gösterdiğinden ilk 30 karakter’e mutlaka WebPush’un ana mesajını sığdırmaya çalışmak daha çok kullanıcının ilgisini çekecektir.
  4. Mesaj başlığı ve içeriği kısıtlı bir alan olduğu için ve domain bilgisi WebPush üzerinde olduğu için domain bilgisini ve markanızı mümkünse WebPush başlığı ve içeriği içine koymayın.
  5. Kullanıcının ilgisini çekecek ve detay öğrenmek isteyeceği içerikler WebPush tıklanma oranlarını artırmaktadır.
  6. Başlık, Mesaj ve İkon tüm tarayıcılarda görünmektedir ancak Hero Image ve Action Button tüm cihazlarda ve tarayıcılarda görünmemektedir. Bu nedenle WebPush’un ana içeriğini sadece Hero Image ya da Action Button’a koymayın. Başlık ve Mesaj alanında mutlaka WebPush içeriği ile ilgili bilgi verin.
  7. Chrome Windows yeni sürümünde, Action Button olmayan WebPushlar 6sn sonra ekrandan otomatik olarak kaybolduğu için Mutlaka en az bir adet Action Button tanımlayın. Alışverişe Başla, Hemen Al, Şimdi İzle, İçeriği Gör gibi genel bir başlık ve link ekleyerek WebPush’un kullanıcı aksiyon alana kadar ekranda görünür kalmasını sağlayabilirsiniz.