RSS FEED ILE WEB BILDIRIMI GONDERME

İçindekiler


Önsöz


WebPush kitleniz WebInStats üzerinde ise ve Rss içeriği üretebilen bir siteniz var ise (blog ya da wordpress temelli bir siteniz var ise) WebInStats üzerinden otomatik olarak Web bildirimi gönderebilirsiniz. WebInStats, giriş yaptığınız Rss linkini saatte bir tarayarak yeni içerikleri otomatik olarak kendi sistemine ekleyecek ve belirttiğiniz saatlerde kullanıcılarınıza gönderecektir.

Rss tanımını nerden yapabilirim ?


Rss tanımını WebInStats uygulaması üzerinde -> Select Applications -> Push Stats -> Definitions -> RSS Automation bölümünden yapabilirsiniz. Bu alana giriş yaptığınızda New (Yeni) butonuna tıklayarak yeni Rss otomasyonu oluşturabilirsiniz.

 

Rss Add New

Rss Add New

Alan açıklamaları aşağıdaki şekildedir : 

  • Active : Rss otomasyonunun çalışması için bu alan seçili olmalıdır. Bu alanı dilediğiniz zaman kaldırarak Rss otomasyonunuzu iptal edebilirsiniz.
  • Name : Rss otomasyonunuz için bir isim girmelisiniz. Örn : WebInStats Rss Feed
  • Rss URL : Bu alana Rss linkini girmelisiniz. WordPress sitelerde Rss yolunuz genellikle https://www.domainadi.com/feed/ şeklindedir.
  • Check Rss Content : Rss linkinizi girdikten sonra mutlaka bu linke tıklayarak içeriğin düzgün gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Eğer Rss dosyanız standartlara uygun ise bu link vasıtasıyla yeni ekranda RSS içeriğini görebilirsiniz. Rss içeriği düzgün ise açılan pencereyi kapatarak devam edebilirsiniz. Eğer Rss içeriğiniz yanlış ise WebInStats Rss dosyanızı düzeltip sonra deneyebilir ya da WebInStats müşteri temsilciniz ile görüşebilirsiniz.
  • Push Delay : Rss sistemi belirlediğiniz saatlerde çalışacak ve yeni içerik bulduğu taktirde otomatik olarak 30 dakika sonra gönderilmek üzere Web Bildirim kaydı oluşturacaktır. Web Bildiriminin ne kadar süre sonra gönderileceğini bu alandan değiştirebilirsiniz. Varsayılan değer 30 dakikadır.
  • Sending Days : Web Bildirimi gönderiminizi sadece belirli günler için kısıtlayabilirsiniz. Bu alandan Web Bildirimi göndermek istediğiniz günleri seçebilirsiniz.
  • Sending Hours : Web Bildirimi gönderim saatlerinizi bu alan yardımıyla kısıtlayabilirsiniz. Örneğin sitenize yeni içerikleri Gece giriyorsanız ve kullanıcılarınızın gece vakti Web Bildirimi almasını istemiyorsanız buradan uygun saatleri seçerek kullanıcılarınızın belirli saatlerde Web Bildirimi almasını sağlayabilirsiniz.
  • RSS Rules : Bu alan yardımıyla sadece belirli içeriklerin gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin Bu alana Tags contains webpush girerseniz sadece taglerinde webpush geçen içeriklerin gönderimini sağlamış olursunuz. Ayrıca içerik başlığı, yayınlanma tarihi, yayınlanmadan bu yana geçen süre, tagler ve içeriğin ilk 100 karakterine göre kurallar girebilirsiniz.
  • Copy From : Rss sonucu gönderilecek içeriği değiştirmek istiyorsanız bu alanı kullanabilirsiniz. Varsayılan olarak Rss içeriğindeki öğenin başlığı, içeriğin ilk 100 karakteri ve içerik linki kullanılır. Bu İçeriği değiştirmek için Send menüsünü kullanarak yeni bir draft Web Bildirimi oluşturun (Active alanını No olarak bırakın) ve kendi içeriğinizi bu alana yazın. (Rss içeriğini yeni girdiğiniz taslakta  göstermek için : title için {{title}}, içerik için : {{content}}, link için {{link}} ve imaj için {{image}} değişkenlerini kullanabilirsiniz.)
  • Add Analytics Params : Rss içeriğindeki linke analytics tagleri ekleyerek kendi sisteminizde de takip etmek için bu alandan analytics tagleri ekleyebilirsiniz.

 

 

 

Rss ile web bildirimi eklendiğinde otomatik olarak eposta alma


Rss ile web bildirimi ayarlandığında otomatik olarak eposta almak için Select Applications->Admin Panel->Notifications bölümünden New tuşuna basarak notification-rss_scheduled seçerek email gönderilecek kişiyi listeden seçip kaydedebilirsiniz.

Related Posts