SİSTEME KİTLE YÜKLEME

Konular


Dosya yüklerken dikkat edilmesi gerekenler


Sadece belirli bir kullanıcı grubuna (Belirli bir memberID grubuna) kampanya yapmak için bu kitleyi öncelikle CSV formatında sisteme yüklemelisiniz. Kitle dosyası yüklerken dikkat edilecek koşullar aşağıdaki gibidir :

  1. Kitle dosyası CSV formatında olmalıdır.
  2. Kitle dosyasındaki kolon adları herhangi bir aktif kampanyadaki kolon adı ile çakışmamalıdır. Örneğin sistemde başka bir kitlenin olduğu aktif kampanya var ise ve bu kitlede segment isimli bir alan var ise yeni yükleyeceğiniz dosyada segment isimli alan olmamalıdır. WebInStats standart parametre isimlerine sisteme login olduktan sonra bu linkten ulaşabilirsiniz. Size özel tanımlanan parametre isimlerine ise sisteme login olduktan sonra bu linkten ulaşabilirsiniz.
  3. WebInStats hali hazırda kullanabileceğiniz 90 civarında parametre sunmaktadır. Yükleyeceğiniz dosyadaki kolon isimleri Bu parametre isimleri ile çakışmamalıdır. (En az 5 harfli kolon adı tercih edilmeli, kolon isimleri rakam, “wis_” yada “_” (alt tire) ile başlamamalıdır.)
  4. Kolon isimlerinde türkçe karakter, boşluk, noktalama işaretleleri vb gibi değerler kullanılmamalıdır. Ayrıca kolon isimleri rakamla başlamamalıdır.
  5. Dosyada birden fazla kolon kullanıyorsanız kolonlar mutlaka virgül (,) işaretiyle ayrılmalıdır. Başka bir ayıraç kullanılamaz.
  6. Kitlenin sonunda 1 satır boşluk olmamalıdır. Genellikle Excelden CSV exportu alındığında excel en sona boş bir satır atmaktadır. Bu satır silinerek dosya eklenmelidir.
  7. MemberID kolonu mutlaka cuid isminde ilk sırada olmalıdır. Bu alan adı değiştirilemez.
  8. Kitle kampanyalarında aynı memberID iki kez yüklenemez. Eğer dosyada yanlışlıkla aynı member ID iki kez yazıldıysa sistem ilk memberIDyi alarak ikincisini listeden çıkartır. Örneğin sisteme 2000 kişilik bir kitle atıyorsanız ve içeride 30 adet mükerrer (tekrar eden) memberID var ise Variable File ekranında Row Count 2000, Uploaded Row Count 1970 olarak görünür.
  9. WebInStats 25 Milyon satır ve 75 MegaByte’a kadar dosya yüklemeyi desteklemektedir. Eğer dosyanız 25Milyon satırdan az ancak 75MB den büyük ise dosyayı sisteme sıkıştırarak (zip formatında) atabilirsiniz. 25 Milyon Row üstünde kampanya tanımı yapılamamaktadır.

Örnek kolon isimleri


Yanlış Kolon isimleri

wis_cinsiyet : (kolon adı wis_ ile başlamamalıdır.)

_cinsiyet : (Kolon adı _ ile başlamamalıdır.)

s : WebInStats özel parametresidir. bu linkten WebInStats sistem parametrelerini, bu linkten ise firmanıza özel tanımlanan parametreleri lütfen kontrol edin. Tercihen en az 5 harfli kolon adı kullanın.

segment.3 : Noktalama, virgül, parantez işaretleri kullanılmamalıdır.

segment[3] : Noktalama, virgül, parantez işaretleri kullanılmamalıdır.

segment(3) : Noktalama, virgül, parantez işaretleri kullanılmamalıdır.

segment-3 : Eksi ya da artı işareti kullanılmamalıdır.

eski_segment_3_degeri : Kolon adı 20 karakterden fazla olmamalıdır.

3segment : Kolon ismi rakam ile başlamamalıdır.

doğumtarihi : Türkçe karakter kullanılmamalıdır.

dogum tarihi : Boşluk kullanılmamalıdır.

Doğru kolon isimleri : 

cinsiyet

segment3

segment_3

dogumtarihi

dogum_tarihi

segment3value

Örnek CSV formatı


 

Örnek dosya içeriği

cuid,fullname,gender,segment1,segment2
1234,Jason Becker,Male,NonBuyer,X
1235,Nili Brosh,Female,ActiveBuyer,VIP
1236,Marty Friedman,Male,NonBuyer,Y
1237,Yngwie Malmsteen,Male,Passive,Y
1238,Joe Satriani,Male,NonBuyer,Y
1239,Steve Vai,Male,ActiveBuyer,Z
1240,Guthrie Govan,Male,NonBuyer,Y
1241,Greg Howe,Male,Passive,X
1242,Dave Mustaine,Male,NonBuyer,Y
1243,Kirk Hammet,Male,NonBuyer,Z
1244,Tina S,Female,Passive,Z
1245,Jennifer Batten,Female,NonBuyer,Y

 

 

Screen Shot 2017-09-26 at 23.10.49

 

Dosya yükleme


Kitle dosyasını sisteme tanımlamak için Dynamic Content Uygulamasında -> Definitions->Variable Upload ekranını kullanmalısınız.

Bu ekrandaki alan bilgilerine şu şekilde değerler girmelisiniz :

  1. Name : Kitle dosyasının ismini bu alana girmelisiniz. Genellikle kısa açıklama ve tarih bazlı isim girişi kullanımı daha da kolaylaştırabilir Örneğin : (XKitlesi_01Sep2017)
  2. Use Member ID : Kitle kampanyalarında bu alan mutlaka Yes olmalıdır. Bu alan sayesinde sisteme MemberID içeren bir bilgi yükleyeceğimizi belirtiyoruz.
  3. Extendible : Sadece bu kitle için geçerli bir kampanya yapılacak ise bu alan Yes olarak girilmelidir. Eğer kitle dışındaki kişilere de farklı bir banner gösterilecek ise bu alan No olarak girilmelidir.
  4. Append to : Eğer daha önce yüklediğiniz bir kitleye kullanıcı ilave etmek istiyorsanız bu alandan daha önce yüklediğiniz kitleyi seçerek aynı formattaki dosyayı varolan kitlenize ilave edebilirsiniz. (Örneğin Her ay 300 TL üzeri alışveriş yapanlara kampanya tanımlayacaksanız ve her ay sonunda yeni kitleyi aynı kampanyaya ilave etmek istiyorsanız bu alandan daha önceki kitle dosyası seçilmelidir. Böylece her ay yeni kampanya açmadan varolan kampanyadaki kitlenizi otomatik olarak genişleterek aynı kampanya üzerinden devam edebilirsiniz.)

 

Mass_varupload

 

Üstteki 4 bilgiyi girdikten sonra Add Files butonuna basarak csv uzantılı kitle dosyanızı seçin ve Start Upload tuşuna tıklayın.

Dosya sisteme alındıktan sonra sayfa yenilenecek ve 1 dakika içinde sisteme yüklenmeye başlayacaktır.

Yüklenen dosyayı kontrol etme


Dosyanızın yüklenmesi tamamlanmadan kitle kampanyasında kullanamazsınız. Dosya durumunu kontrol etmek için Sol menüde bulunan  Definitions->Variable File menüsüne tıklayarak search kısmından Dosya adınızı yazarak Enter tuşuna basın. Status alanı 0 ise Dosya henüz yüklenmemiş demektir. 1 ise şu anda yükleniyor demektir. 2 ise dosya yüklenmesi tamamlanmıştır. Ayrıca Row Count ve Uploaded Row count kısmından yüklediğiniz adette kitlenin gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

 

Mass_varfile

 

Bu işlemler tamamlandıktan sonra kitle dosyanız kullanıma hazırdır.

Related Posts
ÖRNEK LIGHTBOX KAMPANYALARI
YETKİLENDİRME
WEBPUSH GÖNDERİM İPUÇLARI