İNDİRİM DOSYASINI SİSTEME YÜKLEME

Konular


Dosya yüklerken dikkat edilmesi gerekenler


Kullanıcılarınıza belirli koşullara göre özel indirim tanımlamak için bu özellikten yararlanabilirsiniz. İndirim dosyası yüklerken dikkat edilecek koşullar aşağıdaki gibidir :

  1. İndirim dosyası CSV formatında olmalıdır
  2. İndirim kodunun bulunduğu alan adı herhangi bir aktif kampanyadaki alan adı ile çakışmamalıdır. (Örneğin sistemde aktif bir indirim var ise ve kupon kodu alanı SegmentKupon isimli bir kolonda duruyor ise yeni ekleyeceğiniz kupon kodu alan adının bu isimde olmamasına özen gösterin.)
  3. Kupon kodu alan adı türkçe karakter, boşluk, noktalama işaretleleri vb gibi değerler içeremez. alışverişkuponu isimli kolon adı yerine alisveriskuponu isimli kolon adını kullanmalısınız. Kolon adı 20 karakterden uzun olmamalıdır.
  4. Dosyada birden fazla kolon kullanıyorsanız kolonlar mutlaka virgül (,) işaretiyle ayrılmalıdır. Başka bir ayıraç kullanılamaz.
  5. Sisteminiz kupon kodu ile indirim kuponu tanımlamayı desteklemelidir. WebInStats fiyatlar üzerinden otomatik indirim uygulamaz, sisteminizdeki indirim modülünü kullanarak kupon kodunu indirim sisteminize otomatik olarak eklemenizi sağlar.

Örnek kupon kodu alan adları


Yanlış Kolon isimleri

wis_kupon : (kolon adı wis_ ile başlamamalıdır.)

_kupon : (Kolon adı _ ile başlamamalıdır.)

s : WebInStats özel parametresidir. bu linkten WebInStats sistem parametrelerini, bu linkten ise firmanıza özel tanımlanan parametreleri lütfen kontrol edin. Tercihen en az 5 harfli kolon adı kullanın.

kupon.300TL : Noktalama, virgül, parantez işaretleri kullanılmamalıdır.

kupon[3] : Noktalama, virgül, parantez işaretleri kullanılmamalıdır.

kupon(3) : Noktalama, virgül, parantez işaretleri kullanılmamalıdır.

kupon-3 : Eksi ya da artı işareti kullanılmamalıdır.

300TLkupon : Kolon ismi rakam ile başlamamalıdır.

Churn_indirim_kampanyasi_kuponu : Kolon adında 20 karakteri geçirmemeye özen gösterin.

hediyeçeki : Türkçe karakter kullanılmamalıdır.

hediye ceki : Boşluk kullanılmamalıdır.

Doğru kolon isimleri : 

xkupon

kupon300TL

kupon_3

kupon_kodu09Sep2017

KuponKodu

couponvalue

Örnek csv formatı


segmentXkupon29sep2017

ASJDHASDJASD

LKJSDKFLKSDJ

KDLFKJDLKFJL

……………………….

……………………….

 

 

variable_file_sample_csv

Dosya yükleme


Kupon dosyası tanımlamak için Dynamic Content Uygulamasında -> Definitions->Variable Upload ekranını kullanmalısınız.

Bu ekrandaki alan bilgilerine şu şekilde değerler girmelisiniz :

  1. Name : Kupon kodu dosyasının ismini bu alana girmelisiniz. Genellikle kısa açıklama ve tarih bazlı isim girişi kullanımı daha da kolaylaştırabilir Örneğin : (XSegmentKupon_01Sep2017)
  2. Use Member ID : Eğer indirim tanımlamak için kullanıcıların login olması şart ise bu alanı Yes olarak seçin. Eğer değilse No olarak seçin. Bu alan bir kullanıcıya 1 kez indirim kuponu verebilmeniz için ekstra güvenlik sağlar. Örneğin bu alan Yes ise ve X IDli kullanıcı Desktop makinasında indirim kodu aldıysa telefonundan girdiğinde de aynı kodu alır. Fraud önleme amaçlı olarak kullanılabilir.
  3. Extendible : İndirim kampanyalarında bu alan No olmalıdır.
  4. Append to : Eğer varolan bir kampanyada kupon kodlarınız dolmak üzere ise ve varolan bir kampanyaya ilave kupon kodu eklemek istiyorsanız buradan ilgili kampanyayı seçebilirsiniz.

 

variable_upload

 

Üstteki 4 bilgiyi girdikten sonra Add Files butonuna basarak csv uzantılı kupon dosyanızı seçin ve Start Upload tuşuna tıklayın.

Dosya sisteme alındıktan sonra sayfa yenilenecek ve 1 dakika içinde sisteme yüklenmeye başlayacaktır.

Yüklenen dosyayı kontrol etme


Dosyanızın yüklenmesi tamamlanmadan indirim kampanyasında kullanamazsınız. Dosya durumunu kontrol etmek için Sol menüde bulunan  Definitions->Variable File menüsüne tıklayarak search kısmından Dosya adınızı yazarak Enter tuşuna basın. Status alanı 0 ise Dosya henüz yüklenmemiş demektir. 1 ise şu anda yükleniyor demektir. 2 ise dosya yüklenmesi tamamlanmıştır. Ayrıca Row Count ve Uploaded Row count kısmından yüklediğiniz adette kupon kodu gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

 

variable_file

 

Bu işlemler tamamlandıktan sonra indirim dosyanız kullanıma hazırdır.

 

 

İndirim kullanım adetine göre uyarı alma ya da kampanyayı sonlandırma


Kupon kullanılma oranı belirli bir sayıya geldiğinde kendinize uyarı gönderebilir ya da indirim verilen kampanyayı otomatik olarak sonlandırabilirsiniz. Bir kupon dosyası için en fazla 2 adet limit tanımlayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımlar yapılmalıdır :

Dynamic Content uygulamasında Sol menü->Definitions->Variable File ekranına girilir. Açılan ekranda ilgili kupon dosyası seçilerek Edit butonuna tıklanır. Açılan güncelleme ekranında Limits tabında Limit 1 ve Limit 2 yazan iki adet alan bulunmaktadır.

Örneğin sisteme 10.000 adet kupon kodu yükledik. Kupon kullanımı 5.000 adete geldiğinde uyarı vermek 9.500 adete geldiğinde ise kupon kampanyasını sonlandırmak istiyorsak Limit 1 alanına 5000 yazılmalıdır. Limit 2 alanına ise 9500 yazarak limit 2 alanının hemen altında bulunan Close Campaigns kısmından ilgili kampanya (ya da kampanyalar) seçilmelidir.

 

Uyarı alacak kullanıcıları belirlemek için Select Applications -> Admin Panel uygulamasında sol menüde User – Company Settings-> Notifications ekranına girilmeli New butonu ile yeni kayıt açarak Code kısmına campaign-varfile_threshold1 seçilmeli, Type EMAIL seçilmeli ve Email kısmında ise ilgili email adresi seçilmelidir. Bu sayede Limit 1 için uyarı alacak kullanıcı sisteme tanımlanmış olur. Aynı işlem Limit 2 için yapılmalı, Limit 2 de ise Code kısmında campaign-varfile_threshold2 seçilmelidir.

Related Posts
YETKİLENDİRME
SLACK Entegrasyonu
TEMEL MANTIK BİLGİSİ